Leven met een beperking

In de week van 9 t/m 13 december 2019 had de Bomansschool
het thema ‘Leven met een beperking’.
Ron Koster en Nico Dassen waren deze week twee van de gastdocenten.
 
Geslaagde gastlessen
 
Dinsdag 10 en donderdag 12 december 2019 hebben wij aan alle kinderen van de Bomansschool verteld en laten zien hoe je met een beperking kunt omgaan.
 
De leerkrachten hebben veel aandacht geschonken aan de sponsortocht Biking4Jim en waren ook enthousiast dat wij wilde komen.
Wij waren nog maar amper achter het hek van de speelplaats en de kinderen kwamen al naar ons toe gerend en riepen “Daar is de opa van Jim”, terwijl de ander riep “Nee, dat is Nico Dassen”, “wij weten dat jullie komen”, er werd meteen “high five” en “box” uitgedeeld.
Voordat we het wisten stonden we midden in een dikke cirkel van kinderen om ons heen. Zelfs de leerkracht die buiten was, kwam lachend naar ons toe om ons welkom te heten.
Al met al een heel hartelijk en warm welkom wat ons echt raakte.
 
De kinderen waren ook heel goed voorbereid op onze komst, er werden ook uiteenlopende vragen aan ons gesteld, waar over na was nagedacht.
Bijv. “Hoe gaan jullie slapen?”, Aan Ron de vraag kun je auto rijden en heb je daar speciale benen voor?”.
Ron liet zien hoe hij over een drempel ging door met zijn rolstoel naar achteren te kantelen, op dat moment riep een van de kinderen “een wheelie!” Een ander kind reageerde er spontaan op met: “Nee, een double wheelie, want het zijn twee wielen!
 
Er werd zelfs gevraagd hoe het nu met Jim ging, want voor Jim gingen ze lege statiegeldflessen inzamelen, waarvan het hele bedrag straks op de sponsorrekening zal worden gestort.
 
De kinderen waren dol enthousiast en we hoorden later dat ze van onze komst diep onder de indruk waren.
 
Nagenoeg alle kinderen hebben in onze rolstoel met de handbike er aangekoppeld gezeten en een rondje in de gymzaal gefietst, dat was voor hun het ”top moment” van onze aanwezigheid.
 
Zelfs bij het verlaten van de gymzaal gaven ze ons een hand, een high five of een box.
 

(De gezichten van de kinderen zijn onherkenbaar gemaakt i.v.m. de wet op de privacy.)